Družstvo minitenistů vítězové Přeboru Prahy. Iva Svoboda ovládla Mistrovství České republiky

Sportovní výsledky

Září 24, 2024

Družstvo TK Sparty zvítězilo na Přeboru Prahy. Filip Šebek triumfoval na turnaji v Albánii. Přehled výsledků z MČR v babytenisu, kde mezi dívkami dominovala Iva Svoboda.

V sobotu 7. září 2024 se na tenisových dvorcích v Hostivaři konal Přebor Prahy družstev v minitenisu. Celkově se zúčastnilo 11 družstev, z toho pět bylo ze Sparty. Družstvo A ve složení Sebastian Horáček, Lukáš Guerra, Tomáš Breda a Eliška Kaslová ovládlo celý přebor, když ve finále porazilo družstvo Tenis Bálek akademie výsledkem 5:3.

Filip Šebek triumfoval na turnaji Tennis Europe kategorie 3 do 14 let v Albánii, kde za celý turnaj ztratil pouze jeden set, a to ve finále proti Kyle Wanu, kterého porazil 4:6, 6:2, 6:2.

Na Mistrovství České republiky v babytenisu v Rakovníku zaznamenali sparťanští hráči a hráčky výborné výsledky. Z dívek se do hlavní soutěže probojovaly:
Sofie Kahounová, Karolína Bártková, Iva Svoboda, Adriana Koulová, Kateřina Janulíková a Lisa Bannych, která sice skončila ve skupině čtvrtá, ale podala velmi statečný výkon. I přes slzy a frustraci dokázala dohrát všechny své zápasy, což je obdivuhodné.

V hlavní soutěži měly dívky následující výsledky:
Kateřina Janulíková vypadla v 1. kole, Adriana Koulová po velkém boji prohrála ve 2. kole, a Sofie Kahounová se probojovala až do čtvrtfinále, kde předvedla skvělý útočný tenis.

Ve finále se střetly dvě sparťanské hráčky – Iva Svoboda a Karolína Bártková. Obě zvládly tlak, který na ně byl kladen, a podaly soustředěný výkon. Ve finálovém souboji zvítězila Iva Svoboda hladkým výsledkem 6:0.

Mezi chlapci si účast na mistrovství vybojovali:
Matěj Talpa, Oskar Hončl, Šimon Urbánek, Richard Hampl, Jan Dreier a Matyáš Buňata. Ve 2. kole vypadli všichni postupující sparťanští hráči, včetně Richarda Hampla, který byl o rok mladší, ale za svůj výkon zaslouží velkou pochvalu.

Všem Sparťanům děkujeme za skvělou reprezentanci našeho klubu!

Staň se členem a získej výhody

Přihláška

Partneři

Agel Moravia Steel Hlavní město Praha Český tenisový svaz Přerost a Švorc Národní sportovní agentura Grant Thornton Head Emspoma Pražský tenisový svaz Tennis Sparta Agency Chrenek, Toman, Kotrba Praha 7 Pražská teplárenská by Veolia Quantcom SMT Academy Česká televize