Mistrovství České republiky v družstev Dorostu. Sparťané došli do finále MČR v družstvech dorostu.

Tenisové turnaje

Září 24, 2024

Mistrovství České republiky v družstvech dorostu přerušeno, TK Sparta Praha se dostala do finále.

Ve dnech 10. – 13. září 2024 se na dvorcích TK Sparty Praha konalo Mistrovství České republiky dorostu družstev. Turnaje se zúčastnily nejlepší týmy z celé České republiky, včetně našich reprezentantů z TK Sparty, kteří předvedli skvělé výkony a postoupili až do finále.

V prvním kole čelila Sparta týmu TK Slavia Plzeň, který přehrála suverénním výsledkem 9:0. V semifinále se utkali se silným týmem I. ČLTK Praha. V tomto napínavém souboji Sparta zvítězila 7:2 a zajistila si postup do finále.

Ve finále měl tým TK Sparta Praha narazit na Agrofert Prostějov, který rovněž předvedl výborné výkony a porazil tým TK Precheza Přerov. Bohužel kvůli nepříznivému počasí a varování Ústředního krizového štábu ČR bylo finálové utkání zrušeno. Vedení TK Sparta Praha v pátek rozhodlo o evakuaci areálu kvůli bezpečnostním rizikům, která hrozila zejména v prostorách hal.

Zrušení finále bylo přijato s pochopením nejen od týmů, ale i od vrchního rozhodčího Ivana Vyvadila, který se opíral o zkušenosti z předchozích záplav. Rozhodnutí se přesunout program do hal nakonec nebylo možné kvůli bezpečnostním opatřením.

Složení týmu: 

Petr Brunclík, Charlie Robertson, Denis Peták, Martin Doskočil, Štěpán Sklenička, Daniel Kločurek, Kirill Korolenko, Laura Samson, Alena Kovačková, Tereza Valentová, Amy Suchá, Erika Nováková, Sára Mlenská, kapitán Daniel Filjo a trenéři Tomáš Zíb, Ctislav Doseděl a Jan Kodeš.

Zmínění hráči: Alena Kovačková, Tereza Valentová, Petr Brunclík, Laura Samson, Martin Doskočil, Denis Peták

Staň se členem a získej výhody

Přihláška

Partneři

Agel Moravia Steel Hlavní město Praha Český tenisový svaz Přerost a Švorc Národní sportovní agentura Grant Thornton Head Emspoma Pražský tenisový svaz Tennis Sparta Agency Chrenek, Toman, Kotrba Praha 7 Pražská teplárenská by Veolia Quantcom SMT Academy Česká televize