Sparťané září na mezinárodních turnajích: finále ve Stockholmu, Francii i Německu!

Sportovní výsledky

Říjen 21, 2024

Hráči TK Sparty Praha slaví další významné úspěchy na světové scéně. Barbora Palicová se probojovala do finále ITF W50 ve Francii, Matthew Donald zazářil na ITF Futures v Německu a deblová dvojice Petr Nouza s Patrikem Riklem si zahrála své první finále na okruhu ATP v rámci turnaje ve švédském Stockholmu.

Barbora Palicová se probojovala do finále turnaje ITF W50 ve Francii. Na cestě do finále nejprve v prvním kole porazila Ayanu Akli po setech 5:7, 6:0 a 6:1. Ve druhém kole si poradila s Ekaterinou Kazionovou 6:0 a 6:4, ve čtvrtfinále porazila Emeline Dartron 6:4 a 6:1 a v semifinále zvítězila nad Dánkou Olgou Helmi 7:5 a 6:3. Ve finále však nestačila na Anastasii Zakharovou, které podlehla ve třech setech 6:3, 1:6 a 4:6.

Matthew Donald došel do finále ITF Futures v německém Offenbachu, kde nestačil na domácího Matse Rosenkranze ve dvou setech 3:6 a 5:7. Na cestě do finále porazil v semifinále dalšího sparťana Jakuba Filipa ve dvou setech 7:6 a 6:4

Sparťanská deblová dvojice Petr Nouza a Patrik Rikl dosáhla svého prvního finále na okruhu ATP, a to na turnaji kategorie 250 ve švédském Stockholmu. V prvním kole porazili čtvrtou nasazenou dvojici Cash/Glasspool po dramatickém zápase ve třech setech 6:4, 2:6 a 11:9. Ve čtvrtfinále zvítězili nad párem Nedunchezhiyan/Prashanth 6:4 a 6:4, v semifinále si pak poradili s druhým nasazeným párem Nys/Zielinski 6:4 a 6:4. Ve finále se utkali s wimbledonskými vítězi tohoto roku, dvojicí Heliövaara/Patten, kterým podlehli ve dvou setech 5:7 a 3:6.

Tímto úspěchem se Patrik Rikl stává současnou českou žebříčkovou trojkou na 72. místě, zatímco Petr Nouza se posouvá na 74. místo.

Gratulujeme k těmto úspěchům a děkujeme za skvělou reprezentaci našeho klubu!

Zmínění hráči: Jakub Filip, Barbora Palicová, Patrik Rikl, Petr Nouza

Staň se členem a získej výhody

Přihláška

Partneři

Agel Moravia Steel Hlavní město Praha Český tenisový svaz Přerost a Švorc Národní sportovní agentura Grant Thornton Head Emspoma Pražský tenisový svaz Tennis Sparta Agency Chrenek, Toman, Kotrba Praha 7 Pražská teplárenská by Veolia Quantcom SMT Academy Česká televize