Sparťanské úspěchy na mezinárodních turnajích: Kovačkovy, Mojžíšová i mladí reprezentanti slaví vítězství

Sportovní výsledky

Říjen 14, 2024

Sparťané dosáhli skvělých výsledků na mezinárodních turnajích. Sestry Kovačkovy zazářily na juniorském turnaji kategorie J300 v marocké Casablance, kde se zúčastnily dvouhry i čtyřhry. Jana Kovačková ovládla dvouhru, když ve finále porazila Srbku Vujović 6:4, 6:2. Ve čtyřhře Jana společně se svou starší sestrou Alenou vyhrála finálový zápas proti dvojici Burcescu/Vujović výsledkem 6:1, 5:7 a 10:2.

Vendula Mojžíšová triumfovala na turnaji kategorie J30 v Maria Lanzendorf, kde ve finále porazila svou krajanku Emu Chladovou 6:2 a 1:0, kdy Chladová bohužel musela zápas kvůli zranění vzdát.

Na reprezentačním výjezdu do turecké Ankary se mladí Sparťané pod vedením trenéra Jiřího Kulicha zúčastnili turnaje Tennis Europe do 14 let (kategorie 2). Filip Lebek a Adéla Jelínková postoupili do semifinále dvouhry. Ve čtyřhře se z vítězství radovali Tobiáš Kapský s Ondřejem Kačínem, kteří ve finále zdolali dvojici Janoušek/Šebek ve dvou setech 6:0, 6:1. Úspěch slavily i děvčata – Adéla Jelínková s Viktorií Krejčíkovou porazily domácí dvojici Cukurluoglu/Ozkeresteci ve třech setech 6:1, 4:6 a 10:5.

Gratulujeme a těšíme se na další úspěchy!

Zmínění hráči: Jana Kovačková, Alena Kovačková

Staň se členem a získej výhody

Přihláška

Partneři

Agel Moravia Steel Hlavní město Praha Český tenisový svaz Přerost a Švorc Národní sportovní agentura Grant Thornton Head Emspoma Pražský tenisový svaz Tennis Sparta Agency Chrenek, Toman, Kotrba Praha 7 Pražská teplárenská by Veolia Quantcom SMT Academy Česká televize