Sparťanský zápis do historie

Sportovní výsledky

Červen 18, 2024

Tereza Valentová si podmanila juniorku Roland Garros. Triumfovala ve dvouhře i ve čtyřhře.

Mladá sparťanka vstupovala do pařížského grandslamu jako dvanáctá nasazená hráčka. Na své cestě do finále neztratila ani set, ve čtvrtfinále si dokonce poradila s nasazenou jedničkou Slovenskou Renatou Jamrichovou. O grandslamový vavřín si zahrála proti své klubové kolegyni Lauře Samson. A obě sparťansky se zapsaly do historie! Poprvé v dějinách se totiž na juniorce grandslamu hrálo celočeské finále. O rok starší Valentová porazila Samson 6:3, 7:6 a získala svou premiérovou grandslamovou trofej mezi juniorkami. Blízko byla Tereza už loni na US Open, tam ale ve finále nestačila na Katherine Hui.

Radost z úspěchu byla ale v Paříži dvojnásobná. Valentová se totiž dostala do finále i ve čtyřhře. Společně s parťačkou Jamrichovou vyzvaly americký pár Grant/Jovic. Československé duo zvítězilo dvakrát 6:4 a Valentová se tak stala dvojnásobnou grandslamovou šampionkou.

Gratulujeme!

Děkujeme Tereze i Lauře za skvělou sparťanskou reprezentaci.

Zmínění hráči: Tereza Valentová, Laura Samson

Staň se členem a získej výhody

Přihláška

Partneři

Agel Moravia Steel Hlavní město Praha Český tenisový svaz Přerost a Švorc Národní sportovní agentura Grant Thornton Head Emspoma Pražský tenisový svaz Tennis Sparta Agency Chrenek, Toman, Kotrba Praha 7 Pražská teplárenská by Veolia Quantcom SMT Academy Česká televize