Spolupráce TK Sparta Praha a SMT Academy v posilování mentální přípravy

Informace

Červen 14, 2024

Historie TK Sparta Praha a její role v českém tenisu

TK Sparta Praha, jeden z nejstarších tenisových klubů v České republice, se stal pevným pilířem historie českého sportu. Od svého vzniku v roce 1905 prošel náš klub několika transformacemi a stal se domovem pro mnoho tenisových legend. Staráme se o malé tenisty, i o vrcholové profesionální hráče. Uvědomujeme si stále důležitější význam mentální přípravy v moderním pojetí tenisu, proto jsme se spojili s jedničkou v této oblasti na českém trhu – SMT Academy.

Legendy a současnost našeho oddílu

Klub se může pyšnit spojením s legendami jako Karel Koželuh, Helena Suková, nebo Petr Korda, ale i s nejkvalitnějšími trenéry pod vedením šéftrenéra Daniela Filjo. Dnes náš oddíl spolupracuje s SMT Academy, aby posílil úroveň sportovní psychologie a mentální přípravy svých hráčů již od ranného věku. Individuální mentální příprava je vedena Davidem Vavruškou a jeho týmem lektorů. Optimální nastavení spolupráce na míru pro nás a průběžné vyhodnocování potřeb i výsledků koordinuje zkušený mentální kouč ze Švýcarska Petr Vališ.

SMT Academy a moderní přístup k mentální přípravě

SMT Academy, akademie specializovaná na sportovní psychologii a mentální trénink, se s námi spojila s cílem zlepšit mentální přípravu hráčů i trenérů. Petr Vališ a David Vavruška stojí v čele této spolupráce, která používá osvědčené koncepty a moderní přístupy k mentálnímu tréninku. Dlouhodobý rozvoj je nastavený tak, aby měl maximální přínos pro naše tenisty na všech úrovních i v různých věkových kategoriích. Švýcarský koncept využívá i ověřené metody práce s trenéry a rodiči sportovců.

Inovativní přístup k mentální přípravě v tenisu

Společným úsilím TK Sparta Praha a SMT Academy se očekává zlepšení mentální připravenosti hráčů a trenérů. Naše spolupráce posouvá český tenis kupředu, nejen z hlediska výkonnosti, ale i z hlediska osobního rozvoje hráčů a tenisových trenérů. Do této spolupráce jsme vždy uspořádali několik jednorázových akcí, které ale nikdy nepřinesly dlouhodobý efekt. Koncepční práce v mentální přípravě je pro SMT Academy klíčová. Už po pár měsících jsme na základě reakcí hráčů i trenérů pochopili, že to byla ta nejlepší volba.

Budoucnost českého tenisu a význam mentálního tréninku

Spolupráce mezi TK Sparta Praha a SMT Academy ukazuje, že sportovní psychologie a mentální příprava jsou klíčovými faktory v moderním tenisu. Tato iniciativa má potenciál přinést pozitivní změny a posunout český tenis k dalším úspěchům. Již teď vidíme ohromný přínos nejen pro sportovce, ale i pro trenéry a rodiče. Vzdělávání SMT Academymůžeme s čistým svědomím doporučit dalším oddílům i individuálním sportovcům. Dlouhodobý koncept nastavený pro tenisové i jiné sportovní oddíly má opravdu smysl.

Staň se členem a získej výhody

Přihláška

Partneři

Agel Moravia Steel Hlavní město Praha Český tenisový svaz Přerost a Švorc Národní sportovní agentura Grant Thornton Head Emspoma Pražský tenisový svaz Tennis Sparta Agency Chrenek, Toman, Kotrba Praha 7 Pražská teplárenská by Veolia Quantcom SMT Academy Česká televize